Голмайсторът на Манчестър Сити Серхио Агуеро може да се окаже в капана на трансферните кроежи на мениджъра Хосеп Гуардиола. "The Sun" съобщава, че интересът на каталунския специалист към нападателя на Атлетико Мадрид Антоан Гризман не е стихнал, а даже напротив. 

Гуардиола: Защо ми е нов нападател, като имам Агуеро?

Гуардиола настоява за подписа на французина, а Агуеро би могъл да послужи за разменна монета. 

"Дюшекчиите" от друга страна нямат нищо против да си върнат аржентинският нападател, който не спира да бележи голове във Висшата лига. 

Според английските медии ръководството на Атлетико дори се е срещнало с представители на Агуеро, за да обсъдят евентуален трансфер през идното лято. 

Да се страхува ли Серхио Агуеро?

Това означава, че двете страни биха могли да се договорят за евентуална размяна, от която взаимно да се облагодетелстват. 

Иначе Гуардиола отдавна проявява интерес към Гризман. Французинът бе спряган с трансфер в Сити през миналото лято преди да преподпише договора си с "дюшекчиите" до 30 юни 2022 година. Освобождаващата клауза в контракта на нападателя е в размер на 88 милиона паунда. 

Гилем Балаг: Гризман ще играе в Барселона

Обаче "гражданите" може да срещнат трудности на трансферния фронт за Гризман, тъй като Барселона също проявява интерес към футболиста. Те са готови да активират освобождавата клауза и да подпишат с него след края на сезона. Според испанските медии от Барселона са му гарантирали и заплата от 15 милиона евро на година.