Пеп Гуардиола няма съмнения, че Шави ще бъде добър старши треньор на Барселона след раздялата с Роналд Куман по-рано през настоящата седмица.

Мениджърът на Манчестър Сити беше начело на "синьо-червените" от 2008 до 2012 година и спечели рекордните за клуба 14 трофея в този период.

"Не знам какво точно би се получило, но съм убеден, че рано или късно ще стане. Нямам никакви съмнения, че той е готов за тази работа. Знае какво точно се изисква за тази роля. Познава играта има и подходящата настройка и страст. В момента има повече опит в сравнение с мен, когато аз поех тима. Куман знае и Серхи знае и Шави знае, че успехите зависят от качеството и отдадеността на самите футболисти. Хората трябва да знаят, че ние сме отговорни за всичко, но и нашето влияние е доста по-минимално в сравнение с това, което по принцип се смята", заяви Гуардиола, цитиран от Ройтерс.

Като футболист Шави имаше изключително успешна кариера в продължение на 17 години в състава на Барселона. Сега бившият национал на Испания е начело на Ал-Сад (Катар).

В момента временен треньор на каталунците е Серхи Бархуан.