Испанският национал Педро Родригес заяви, че всички играчи в състава на „Ла Роха“ имат голямо желание да започнат участието си на Европейското първенство във Франция.

Първият двубой на испанците е 13 юни срещу Чехия. Срещата ще може да гледате в Gong.bg.

Педро за скандала с Де Хеа: Стоим зад него

„Концентрирани сме и изпитваме голямо желание да започнем участието си на форума. Проследихме първия мач от шампионата и у нас има желание да започнем участието си на форума“, започна Педро.

Запитан за избухналия секс-скандал около Давид де Хеа и дали случилото се ще рефлектира върху Висенте дел Боске при определянето на титулярния състав, Педро обясни: „Мисля, че няма как това да се случи. Това нещо не ни се отрази“.

„Франция е един от фаворитите, още повече, че е домакин на шампионата. Мачът им с Румъния бе доста оспорван, а румънците се представиха чудесно в дефанзивен план. Франция има доста потенциал. Страхотен мач за Пайе, но той не изненада с представянето си с оглед силния сезона, който записа“.

„Всички изпитваме желание да се представим добре на шампионата. Концентрирани сме и тренираме сериозно“, добави Педро и продължи: „Променен съм сравнено с Мондиала от преди 6 години. Имам повече опит, мисля, че развитието е важно нещо“.

На свой ред, Сан Хосе каза: „Нямам какво да кажа за случая на Де Хеа. Той и Муниаин дадоха своите обяснения вече“.

„Вече сме играли срещу Румъния и знаем колко силен съперник са те. Знаем, че няма да е лесно във Франция“, каза още Сан Хосе.

„Това е моето първо участие на голям форум и съм щастлив, че съм сред такива имена“, завърши Сан Хосе.