Един от най-големите таланти на Барселона Педри даде интервю за предаването „El Partidazo“ на „Cadena COPE“, в което говори за неуспешните си проби в Реал Мадрид, победата с 4:0 в Ел Класико, както и за новия номер в националния отбор, който получи, а именно - №10.

За пробите в Реал Мадрид:

„Отидох там и в началото не можех да тренирам, защото имаше сняг на терените. Тренирах три дни с тях. Накрая ми казаха, че не съм на необходимото ниво, за да бъда там, и че ще продължат да ме следят. Сега съм на мястото, на което искам да бъда. В началото не ти харесва да те отхвърлят навсякъде, но после това ти служи като мотивация. Щом не те искат в дадения момент, ще работиш, за да може в бъдеще да се появи нова възможност. Не помня кой ме отхвърли, но ако го видя, ще му кажа, че се наслаждавам в Барселона“.

За победата с 4:0 в „Ел Класико“ срещу Реал Мадрид:

„Да играя на „Бернабеу“ е грандиозно и още повече ако си тръгна с такъв резултат. Гледах мача два пъти – когато го изиграх на терена и след това на запис след неговия край. Много по-различно е, когато го гледаш по телевизията, особено по отношение на движенията. От една страна, разбирам критиките за празнуването ни в съблекалнята, но от друга страна, не ги разбирам. Мисля, че те биха направили същото. Когато печелиш срещу голям съперник ти го отпразнуваш така, защото изпитваш огромна радост, когато направиш такъв мач. Това беше незабравим двубой, но сега сме в националния отбор и всички сме един колектив. Сега има само един от Реал Мадрид (б.р. - Дани Карвахал), но истината е, че не се шегуваме с това. Ние сме един отбор и искаме да печелим заедно.

БГНЕС
84 снимки

За избора на №10 в националния отбор на Испания:

„Дадоха ми да избирам между няколко номера, а този ми харесва, защото са го носили големи играчи като Сеск Фабрегас, който е невероятен. Затова избрах този номер. Най-много ми харесва осмицата, защото Андрес Иниеста е носеше, но в националния отбор тя принадлежи Коке и трябва да уважавам възрастовата йерархия. Най-добрата „десетка“ в историята? Това е Лионел Меси“, заяви Педри.