Новата лятна придобивка на Барселона – полузащитникът Паулиньо обеща, че ще вложи всичките си усилия в това да промени всеобщото негативно мнение във връзка с неговия трансфер от Гуанджоу Евъргранде.

Стоичков засенчи изложилия се Паулиньо

За подписа на 29-годишния играч каталунците платиха солидна сума като 40 милиона евро, което реално го прави четвъртата най-скъпа покупка в клубната история. Въпреки този факт незавидният престой на халфа в Тотнъм все още го преследва и е до голяма степен причината за големия брой отрицателни реакции.

„Много съм щастлив. Всички играчи в отбора ме приеха топло, същото бе и със спортно-техническия щаб. Сега работя, за да се приспособя възможно най-бързо”, каза Паулиньо.

„За интереса на Барса научих за първи път след приятелските мачове на Бразилия срещу Аржентина и Австралия през юли. Пет или шест дни след тези мачове агентът ми започна разговори с Барселона. Това бяха първите ни контакти.”

За това ли Барса даде 40 милиона? Смях при представянето на Паулиньо

„Първата мисъл, която ми мина през главата бе: „Отивам в Барселона.” В Китай вече бях постигнал всичко, спечелих титли, така че веднага реших, че си тръгвам. Чакането беше много дълго. След първия контакт през юли мина цял месец, преди всичко да приключи, имаше много срещи. Президентът говореше за цени, аз му казах, че искам да отида в Барселона и не ме интересуват парите.”

„Отидох в Китай, защото през 2015 година бях в Тотнъм, в Англия, а последните 3-4 месеца не бяха много щастлив. Исках нов отбор и ново предизвикателство. Беше важно да играя повече.”

Няма фен на Барса, който да иска фланелка на Паулиньо

„Дали идвам, за да бъда титуляр? Да, разбира се. Уважавам всички футболисти тук, но идвам с идеята да бъда в стартовите единадесет. Моята идея е да играя. Всичко, което мога да направя, е да играя , така че да променя мнението на хората. Най-добрият начин да отговоря е на терена, където ще помагам на съотборниците си и ще преследвам победи”, каза още Паулиньо в пространното си интервю пред каталунското издание „Спорт”.