Полузащитникът на китайския Гуанджоу Евъргранд Паулиньо призна, че иска да продължи кариерата си в Барселона. Националът на Бразилия е една от трансферни цели на новия наставник на каталунците Ернесто Валверде, който го иска в състава си за предстоящия сезон.

Испанският гранд вече отправи оферта за него на стойност 25 милиона евро, но според информации на различни медии, предложението е било отхвърлено от настоящия му отбор. Въпреки това Паулиньо изрази надежда, че двата клуба ще успеят да постигнат споразумение и трансферът ще се осъществи в близките дни.

„Когато разбрах за интереса на Барса се чувствах сякаш летя в облаците, чудейки се дали е истина или не. Когато получих офертата бях наистина много щастлив. Определено съм изненадан, че от Гуанджоу все още не са отговорили на Барса. В пресата дори прочетох, че са отказали предложението", заяви 29-годишния футболист.

Паулиньо готов на лишения в името на Барселона

"Все още не съм разговарял с президента на клуба, тъй като в момента сме на път, но се надявам, че ако предложението на Барса е актуално, то Гуанджоу ще покаже гъвкавост и ще финализира сделката", продължи бразилецът.

"За мен би било изключителна възможност да играя за Барселона, за най-добрия отбор в света, където ще бъда обграден от най-добрите футболисти на планетата. Все още обаче предстои да разговарям с президента на Гуанджоу. Въпреки това не съм спирал да мисля за офертата на Барса и се надявам всичко да се реши още тази седмица”, допълни още халфът.