Новото попълнение на Барселона Паулиньо заяви, че хората са смятали, че неговата кариера е приключила след трансфера от Тотнъм в Китай, а сега той играе на „Камп Ноу“.

Бразилецът определи като труден своя етап в Тотнъм.

„Бях на 19 години и казах, че не искам да играя повече футбол. В Литва ме обиждаха на расистка основа, в Полша не ми плащаха. Аз си мислех, че не заслужавам подобно отношение. Казах на семейството ми, че няма да се върна да играя повече футбол. Моята половинка тогава ми каза, че единственото нещо, което знам да правя е да играя футбол“, разкрива Паулиньо в интервю за „Guardian“.

„Вилаш-Боаш ме привлече в Тотнъм през юли 2013 година, а през декември бе уволнен. Той много ме искаше в своя отбор, дълго ме убеждаваше да приема отправеното ми предложение и шест месеца по-късно него го нямаше в Тотнъм. Нямах никакъв проблем с Тим Шерууд. Той бе млад треньор, но отборът не вървеше добре и той бе пресиран, за да промени ситуацията. Аз играх в осем от последните девет мача на отбора тогава. В първия ми мач при Почетино играх на моята позиция, но след това той започна да променя местоположението ми на терена. Използвахме друга система на игра. Когато не те използват на позицията, на която играеш най-добре, ти е трудно още повече в английското първенство. Треньорът ме изискваше от мен да играя отляво. Не съм имал никакъв проблем с Почетино. Просто отидох и му казах, че това не е моята позиция, но щом той иска ще играя там, където ме постави“, добави бразилецът.

„След това взех решение, че е настъпил моментът да си тръгна. Аз исках да си тръгна, но не знаех къда да продължа кариерата си. Треньорът не ми вярваше и нямаше смисъл да остава. Минаха април, май и оставаше по-малко от месец до края. Говорих с президента Даниел Леви и взех решение да премина в Гуанджоу, защото тази оферта ме устройваше най-много, а клубът също“, продължи новото попълнение на Барселона.

„Нивото на китайското първенство не може изобщо да се сравнява с Ла Лига, Серия А, Премиършип или Първа Бундеслига. Тотално различно е. През 2016 година в Китай дойдоха много футболисти като Жервиньо, Лавеци, Джаксън Мартинес, Оскар и Хълк. Нивото не е високо, но има двубои, в които има много физическо натоварване. Гуанджоу и Шанхай имат много добри китайски и чуждестранни футболисти.“

„Моят агент ми се обади и ми каза, че има интерес към мен от Барселона. Аз му отговорих, че когато има нещо конкретно, ще вземем решение. Имах договор за още три или четири години с Гуанджоу. Аз бях категоричен, че или ще премина в Барселона или ще остана. Сколари искаше да ме задържи, но знаеше, че това е уникална възможност за мен. На 29 години съм, а от Барселона няма да ми се обадят втори път.“

Паулиньо: Хубаво е, че вкарвам, но по-важното е да печелим

„Не играя, за да оборвам критиците. Играя за моите съотборници, за отбора. От много време не чета и не слушам какво пишат и говорят за мен. Вече имам натрупан опит и се стремя да следвам пътя си. През 2015 година говореха, че с кариерата ми е приключено. Сега съм в Барселона. Това е футболът. Пътят е стръмен. Никой не ми даваше възможност и не ми вярваше, но сега съм в Барселона“, каза още Паулиньо.