В близките дни феновете на Барселона ще бъдат зарадвани от ръководството. Причината е, че официално ще бъде обявено подновяването на договора на голямата звезда на тима Лео Меси. 

Космически цифри в новия договор на Меси

Причината за този оптимизъм е, че отпадна и последната пречка за преподписването. А тя беше как да бъде разпределен т.нар. "бонус за подновяването на договора", който беше в размер на 50 млн. евро. 

Очакват Меси в Барселона, парафира в близките дни?

Каталунците са под наблюдение за спазване на финансовия феърплей от УЕФА и не трябва бюджетът им за заплати на година да надхвърля 70% от разходите. А с такъв бонус, платен еднократно на Меси, това правило щеше да бъде нарушено драстично. 

Лео Меси отсече: Искам да завърша кариерата си в Барса

Но преговарящите от страна на Барса са си стиснали ръцете с бащата на футболиста Хорхе Меси тази сума да бъде платена наведнъж, но да бъде разпределена в договора в течение на четирите години от продължителността му. 

Меси се обвързва с нов договор с Барселона до дни

Така вече остава единствено Меси да сложи подписа си под вече изготвените параметри и всичко да стане официално. Това вероятно ще се случи в дните след сватбата на аржентинеца, която е насрочена за 30 юни.