Лидерът в испанската Ла Лига – Барселона, продължава борбите си по корупционния скандал по случая „Енрикес Негрейра“. Сега Министерството на финансите на Испания подкрепи позицията на каталунците, които са обвинени от прокуратурата, че са изплатили 7,5 милиона евро на бившия съдийски шеф докато той все още е бил на своя пост. Това се е случило по времето на президентите Хосе Мария Бартомеу и Сандро Росел.

От „Камп Ноу“ обаче настояват, че тези плащания не са били за да подкупват съдии и да влияят на резултатите на тима, както твърди прокуратурата. Поне това заявява настоящият президент Жоан Лапорта в своите интервюта по тази тема.

Gulliver/GettyImages
69 снимки

От финансовото министерство публикуваха официалната си позиция по казуса, с която на практика застанаха на страната на Барса. От там обявиха, че няма никакви доказателства, че тези пари са дадени за купуване на рефери и прокуратурата до момента не е доказала нито едно от обвиненията си.

Междувременно от Барселона са започнали свое разследване по случая. Очаква се в най-скоро време клубът да организира пресконференция, на която ще представи своята версия за събитията и ще разкрие какво точно се е случило.