Третодивизионният Понтеведра, за който играе  българският вратар Виктор Николов, поднесе една от сензациите на 1/32-финалите в турнира за Купата на Краля в Испания, елиминирайки Тенерифе с 2:1. Николов остана на резервната скамейка на Понтеведра, който поведе с голове на Либас Гей (2, 16). Тенерифе намали с попадение на Ромеро (63), а 5 минути след това в игра за домакините се появи бившият играч на Славия - Йон Бакеро.
 
Двата тима завършиха мача в намалени състави, след като Йелко Пино от домакините бе изгонен за втори жълт картон в 86-ата минута, а Хосе Анхел го последва секунди по-късно.
 
Елитните Райо Валекано, Валядолид, Осасуна, Реал Сосиедад и Севиля също се класираха за 1/16-финалите.
 
Райо Валекано имаше най-големи проблеми, след като трябваше да отстрани аматьорите от Сагунтино след изпълнение на дузпи. В редовното време и продълженията мачът завърши 0:0, а при дузпите "пчеличките" спечелиха с 3:1.
 
Севиля продължи напред в турнира след 3:0 в гостуването на Торемолинос с попадения на Карлос Алварес (31) и Жоан Жордан (90+1) и автогол на Дани (31).
 
Реал Сосиедад спечели с 5:0 при гостуването на Кория. Наваро, Чо и Мендес вкараха още през първото полувреме, а след почивката на два пъти точен бе Карикабуру.
 
Валядолид разби с 5:1 като гост Аренас Клуб, а Осасуна спечели с 3:1 при визитата на Арнедо.
 
Втородивизионният Ейбар загуби с 0:1 при гостуването на Ибисас Ислас Питиусас, докато друг тим от Сегунда дивисион - Ибиса отпадна след поражение с 2:3 от Сеута. Леванте продължава напред след 2:1 като домакин срещу Андора, а Алавес постигна трудна победа с 1:0 като гост на Мерида. Спортинг Хихон победи с 3:0 като гост Нумансия и също е на 1/16-финалите.