Голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо даде емоционално и истинско интервю пред бившия си съотборник в Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд. Португалецът се върна назад във времето, в детството си, разкривайки скъпи спомени, в това число и за футболното си начало.

„Баща ми бе домакин във ФК Андориня и не спираше да ме окуражава да играя в отбора. Знаех, че го прави, за да се чувства горд, затова ходех. В първия ми ден там, ми стовариха един куп правила, които аз не разбирах, но бях очарован. Бях пленен от идеята на организацията и от идеята да печеля“, започна Роналдо.

Има и от тези дни: Роналдо с личен антирекорд

„Вярно е, че по онова време нямахме пари. Животът в Мадейра не бе лесен. Налагаше ми се да играя със старите обувки на брат ми или на братовчедите ми. Когато обаче си дете, парите не те притесняват“, добави актуалният носител на „Златната топка“.

„Когато навърших 11, отидох в школата на Спортинг Лисабон. Сега гледам на това като на някаква лудост. Беше много труден етап. Моят син Кристиано сега е на седем, замислям се как бих се почувствал, ако след 4 години трябва да му помогна да си стегне куфара за Париж или Лондон...предпочитам да не си представям“.

Продадоха Златна топка на Роналдо за 600 000 евро

„Бях кльощав, нямах мускули. Така на 11 години взех решение. Бях наясно, че имам повече талант от другите. Затова си казах, че трябва да работя много по-здраво от тях. Оставах вечер след тренировка, за да работя допълнително. Станах по-силен и по-бърз. С времето, когато излизах на терена, тези, които казваха, че съм слаб, ме гледаха учудено“.

Запитан за най-хубавия момент в кариерата си, CR7 не се поколеба: „Спечелването на последната Шампионска лига в Кардиф. Написахме история. Синът ми слезе на терена, заедно с детето на Марсело тичаха около нас, празнувахме заедно, вдигнахме трофея заедно“.

„След 400 мача с Мадрид, искам да продължавам да печеля. Това е моята амбиция. Имам специално послание, гравирано на новите му бутонки. Пише „Мечтата на едно дете“, сподели още откровено Кристиано Роналдо.