Медии приближени до Барселона съобщават, че каталунците са били близо до подписването на уругвайския нападател Дарвин Нунес миналото лято. Именно Нунес отбеляза 2 гола във вратата на Тер Стеген в групите на Шампионската лига при победата на Бенфика над Барса с 3:0. Сделката между двете страни обаче пропаднала поради нестабилното финансово положение на испанския клуб.
Уругваецът игра в Сегунда Дивисион преди преминаването си в Португалия. Престоят му в Алмерия му е помогнал да опознае испанския футбол и точно затова бил толкова харесан от ръководството на каталунският клуб и от наставника Роналд Куман.
В португалското първенство 22-годишният играч се представя силно, точно както в Шампионската лига. В шест мача за първенство, той е реализирал четири гола, вкарвайки средно веднъж на всеки 100 минути. През миналия сезон нападателят завърши с шест гола и девет асистенции.

 

Барселона активно търсеше подкрепление за атаката си през лятото. Антоан Гризман и Лионел Меси напуснаха каталунската столица и отвориха сериозна дупка в предни позиции.Празнината в атаката все още може да се усети в отбора, тъй като в последните няколко мача личи липсата на качествен голмайстор.

Интересно е дали след двата гола Нунес е заинтригувал още повече скаутите на клуба или те са се насочили към други цели за своето нападение.