Проблемите за Барселона продължават и преди мача в Украйна в Шампионската лига, след като се оказа, че контузии спират от участие Жерар Пике и Серхио Агуеро. Барселона има само две точки повече от последния в група Е Динамо Киев и срещата се очертава да е от изключителна важност за „каталунците“.

Според клубната страница на Барса, Жерар Пике има разтежение на прасеца, докато Агуеро е със сърдечни проблеми. Телевизия Ал Джазира обяви, че дори може да се говори за сърдечна аритмия, която е била установена след болки в гърдите след равенството с Алавес . Твърди се, че той е прекарал уикенда в болницата, където продължават да му правят тестове за предотвратяване на сърдечни усложнения.

Аржентинският ветеран дълго време бе измъчван от травма, която не му позволяваше да играе до началото на октомври.

 

Срещата бе трети пореден неуспех за тима след загубите от новака в Примера Райо Валекано и Реал Мадрид, както и равенството с Алавес.

Пике трябваше да напусне терена в 70-та минута на „Ноу Камп“, а срещата с Динамо е ответна след единствената и минимална победа с 1:0 в Шампионската лига. Ситуацията е странна за отбора, който може да пропусне елиминациите в Шампионската лига за първи път от 20 години насам.