Първото поражение в новата ера в Нюкасъл предизвика нови съмнения около това, че мениджърът Стив Брус няма да може да отговори на изискванията да води тима в дългосрочен план. Докато някои очакваха треньорът да бъде уволнен преди срещата в неделя с Тотнъм, в крайна сметка той остана начело, но не успя да предостави на новите собственици на клуба с резултата, на който се надяваха – „свраките“ загубиха с 2:3 у дома.

Според „The ​​Times“ Нюкасъл вече има трима кандидати, които да поемат поста на мениджър. И трите са международно известни: Роберто Мартинес, Унай Емери и Стивън Джерард. Настоящият мениджър на шотландския шампион Рейнджърс наскоро заяви, че е заинтригуван от случващото се в тима на Нюкасъл.

Случаят на Роберто Мартинес си заслужава да се спомене, защото той има договор до следващото лято с националния отбор на Белгия. 48-годишният испанец вече е водил клубове от Висшата лига, включително Уигън и Евертън.

Емери също има опит в Премийр лийг, след като беше начело на Арсенал. Преди това той води тимовете на Пари Сен Жермен и Севиля, където спечели на три пъти Лига Европа.