Преди близо 10 години Лука Модрич бе привлечен на "Сантиаго Бернабеу" и за този период успя да се превърне в един от символите на "кралския" клуб. Поредното признание за изключителната му кариера е включването му сред легендите на "Марка". Хърватинът не скри гордостта си от приза, който се дава само на спортисти с изключителни заслуги. 
 
„Много съм горд да получа награда от толкова важна световна медия. За мен е чест да бъда сред толкова велики спортисти. Бих искал да благодаря на моето семейство, на моите съотборници, на феновете. Предпочитам да печеля колективни титли, но съм много щастлив да получа този трофей", заяви Модрич.

Кметът на Мадрид - Хосе Луис Мартинес-Алмейда пък разкри, че най-нещастният момент в живота му е свързан с Модрич. Той е отявлен привърженик на Атлетико и никога няма да забрави финала на Шампионска лига 2013/14. В 93-ата минута при резултат 0:1 Лука изпълни корнер, след което Серхио Рамос изравни резултата, а в продълженията Реал Мадрид спечели с 4:1.

„Модрич е не само страхотен играч, но има и уникални  човешки качества. Той е спечелил всеобщо уважение, защото притежава всички спортни ценности. Иска ми се обаче онзи момент преди 8 години никога да не се беше случвал. 
 
Лука е една от причините да вярвате в бъдещето, защото преди време той беше потопен във война, но това не му попречи да мечтае. Както и когато не беше приет в отбор, защото беше нисък", заяви кметът на Мадрид. 
 
След награждаването Модрич се върна към детските си години.
 
"Баща ми ме запали по футбола на улицата. Излизахме да играем, когато той имаше възможност. Няма никаква тайна за пасовете ми с външен фалц. От дете обичам да използвам тази част от крака, за мен е естествено. 
 
Когато сте дете, най-важното е да се забавлявате и да се наслаждавате на играта. След това се борете за мечтите си, вярвайте на себе си, независимо какво казват другите, и работете ден след ден, защото да си футболист е много трудно. А да станеш играч на Реал Мадрид е най-доброто нещо, което може да ти се случи", заяви халфът.
 
Той коментира и най-сложните моменти в Шампионската лига този сезон.
 
"Най-сложният беше в реванша срещу Сити, защото почти не оставаше време, но всички знаят какво стана. Това е част от ДНК-то на този клуб. В мача с ПСЖ на "Бернабеу" пък имаше около 15-20 минути лудост. Много е трудно да се обясни какво се случва в Мадрид в тези шампионски вечери. Това беше началото на това, което ни отведе в Париж и да се надяваме, че можем да спечелим Шампионската лига", откровен е хърватинът.
 
Модрич не крие, че се надява да се пенсионира в Мадрид.
 
"Както съм казвал много пъти, Реал Мадрид е моят дом, чувствам се много щастлив в клуба и града, много обичан от феновете. Семейството ми също е много щастливо. Надявам се да завърша кариерата си тук", обясни той.