Отборите на Реал Мадрид и Барселона излизат в поредното Ел Класико, което може да се окаже от решаващо значение за титлата в Испания.

Сблъсъкът от 30-ия кръг на Приемра дивисион е тази вечер от 22 часа българско време, а в Gong.bg ще проследим срещата на живо.

Изходът от мача може сериозно да наклони везните в полза на един от двата тима, имайки се предвид колебливите изяви на лидера Атлетико Мадрид напоследък. Дюшекчиите загубиха последния си мач от Севиля и така завързаха интригата за първото място още повече.

Още по темата:

Стоичков прогнозира Ел Класико

Тимът на Диего Симеоне продължава да бъде лидер, но само с една точка преднина пред Барселона, чийто тим заема втората позиция. Реал е трети – на три точки от Атлетико.

54 снимки

Какво споделиха треньорите преди мача?

Зинедин Зидан: „Надявам се, че предстоящото Ел Класико няма да бъде последното за Меси. Искам той да остане в Барселона, това би било добре за испанското първенство. Знаем какъв играч е той, но Барселона е много силен отбор и ще опитаме да неутрализираме силните им страни и да играем на върха на възможностите си”.

"Дано Рамос да не е изиграл вече последното си Класико. Той няма да бъде готов за утре, което е жалко, но се надявам да остане в отбора.  Не мисля какво ще се случи, ако загубим. Ще видим класирането след края на мача. Ще дадем всичко, за да спечелим ".

10 снимки

Ронад Куман: "Не трябва да говорим пренебрежително за голям клуб като Реал Мадрид. Те сега са избрали да играят на този стадион (бел. ред. – „Алфредо ди Стефано”, защото правят голям ремонт на своя стадион. Избрали са подходящо време за това. Мадрид е избрал да играе на този терен. Условията са еднакви за тях и за техните съперници. За футболистите е най-трудно, защото играят без присъствието на публика”.

10 снимки

Вероятни състави:

Реал Мадрид: Куртоа, Лукас Васкес, Милитао, Начо, Менди, Каземиро, Модрич, Кроос, Асенсио, Винисиус, Бензема

Барселона: Тер Стеген, Мингеса, Пике, Лангле, Педри, Де Йонг, Бускетс, Дест, Алба, Меси, Дембеле