Отборите на Барселона и Лийдс са постигнали принципно споразумение за трансфера на Рафаел Диас Белоли - Рафиня, написаха от каталунския клуб в официалния си сайт и в Туитър акаунта си.

В съобщението на каталунците не се споменава конкретната сума, но медиите твърдят, че за него ще бъдат платени 58 милиона евро плюс още 10 милиона евро в бонуси. Рафиня бе силно желан и от Челси, но той е искал да премине само на “Камп Ноу”.

Ето какво написаха още от Барселона:

Роденият на 14 декември 1996 г. Рафаел Диас Белоли, по-известен като Рафиня, е крило, което играе отлично един на един. Първият му клуб в Европа беше португалския Витория Гимараеш, откъдето се премести в Спортинг Лиiабон за 6,5 милиона евро.

След като остави своя отпечатък в Португалия, френският Реймс плати 21 милиона евро за крилото. Успешен период в Лига 1 привлече вниманието на треньора на Лийдс Марсело Биелса и Рафиня се премести във Висшата лига.

През първия си сезон под ръководството на аржентинския треньор Рафиня записа 30 мача, като отбеляза шест гола и даде девет асистенции. През следващия сезон, в борещия се за оцеляване отбор на Лийдс, бразилецът успя да вкара 11 гола и да даде три асистенции, за да помогне на клуба от Йоркшър да избегне изпадането.