Испанският вицешампион Реал Мадрид запази своите ветерани в средата на терена. След като миналата седмица Тони Кроос подписа нов едногодишен договор, сега и Лука Модрич стори същото, похвалиха се от „кралския клуб“.

37-годишният хърватин избра да остане в испанската столица до лятото на 2024-а година, след като е отхвърлил оферта от 80 милиона евро на сезон от Ал Ахли, пишат в Испания.

Това ще позволи на пристигналия Джуд Белингам (19 години) и Браим Диас (23 години), който се завърна от наема си в Милан, да се учат от носителя на „Златната топка“. Клубът продължава своята революция в средата на терена, където „Лос Бланкос“ могат да разчитат още на Едуардо Камавинга (20 години) и Орелиен Чуамени (23 години).

Модрич беше ключова част от успеха на Реал Мадрид в последните години, по-специално като формира партньорство с Кроос и бившия си съотборник Каземиро по време на доминацията на тима в Шампионската лига.

Подновяването на договора му означава, че той ще запише над 500 мача за клуба, като до момента има 37 гола и 77 асистенции.