Най-скъпата покупка в историята на Барселона – Филипе Коутиньо вече има всичко необходимо, за да направи своя дебют за новия си тим. Днес каталунците официално обявиха, че бразилският национал ще носи фланелката с легендарния №14.

Седмицата на Коутиньо

Съвсем доскоро номерът бе притежание на Хавиер Масчерано, който бе продаден вчера на китайския Хебей Чайна Форчън. Числото 14 обаче има по-специално значение за всички фенове на „блаугранас” заради факта, че именно с него играеше бележития Йохан Кройф.

От 35 млн. до 700 млн., или кой колко струва в Барса

Очевидно всичко  е готово за първия мач на Коутиньо като играч на Барса. Това може да се случи още утре в 1/4-финалния реванш срещу Еспаньол за Купата на Краля. „Блаугранас” трябва да гонят задължителна победа, ако искат да се класират в следващата фаза, тъй като загубиха с 0:1 в първата среща.

Fox: Барселона пази №7 за Гризман

Оповестяването, че Коутиньо ще играе с №14, има и друг нюанс. Това значи, че фланелката с №7 остава свободна. Наскоро американската медия „Фокс” заяви, че тя вече е резервирана за следващото звездно попълнение на отбора – Антоан Гризман от Атлетико Мадрид.