Челси официално обяви трансфера на Жоао Феликс от Атлетико Мадрид. Според английските медии сделката е на стойност 46.3 милиона паунда, като 4.3 милиона от тях са под формата на бонуси. 24-годишният португалец подписа договор със “сините” за седем години.

Феликс се завръща на “Стамфорд Бридж”, където игра под наем във втората половина от сезон 2022/23. Тогава той отбеляза едва четири гола в 16 мача във Висшата лига. През миналата кампания португалецът игра под наем в Барселона, като реализира 10 попадения в 44 срещи за каталунците.

Феликс е 11-ото ново попълнение на Челси за това лято, като с неговия трансфер клубът отново премина границата от 200 милиона паунда (202.6 млн.), похарчени за нови играчи.
 
“Наистина съм щастлив да се върна в Челси и нямам търпение да започна. Виждам някои познати лица от последния път, което е винаги приятно. Харесваше ми времето, което прекарах тук, заради което казах на приятелите си и семейството си, че бих искал да се върна във Висшата лига. Чувството да направя това с Челси е страхотно. Вълнувам се от завръщането си”, сподели Феликс пред сайта на лондончани.