Бъдещето на Еден Азар е свързано с Реал Мадрид и през следващия сезон, категоричен беше наставникът на тима Карло Анчелоти. Италианският специалист смята да разчита на белгийския национал не само до лятото. На пресконференцията преди мача с Елче от Ла Лига той коментира казуса с бразилските национали на тима, както и санкцията на Марсело за Купата на краля.
 
“Да, Азар попада в плановете ми за следващия сезон. Съгласен съм, че утре е подходящ ден за него да бъде титуляр. Дано денят да бъде добър. Отнасям се с всички по един и същ начин. Иско не е имал травми, а Гарет Бейл и Азар - да. Ситуацията с всеки е различна. Ето например Гарет, който сега се завръща, но се намира в добра физическа кондиция. Той се чувства все по-добре. Дали съм уморен да ме питате всеки път за Азар и Бейл? Ако съм уморен, тогава спя. Щом съм буден, значи не съм уморен. Тези въпроси не ме изтощават и проявявам перфектно разбиране. Опитвам се да бъда възможно най-искрен.
 
Отсъстващите играчи заради Бразилия? Вече съм казвал, че програмата няма смисъл. Това е проблем за всички отбори, като има и други засегнати страни, не само Реал Мадрид. Ние обаче няма да оказваме натиск върху нито един тим. Ще играем с наличните състезатели. Знаем, че бразилските ни футболисти искат да играят за своята родина. Ще отидат, селекционерът им ще реши дали да ги използва, след което ще се върнат. 
 
Наказанието на Марсело? Три мача са много. Не знам какво е казал на съдията. Съжаляваме за това. Ще загубим важна фигура за Купата, но той ще бъде готов за първенството”, заяви Анчелоти.