Състоянието на голямата звезда на Барселона Лионел Меси е по-добро от първоначалните прогнози и аржентинецът почти сигурно ще бъде на линия за Ел Класико срещу Реал Мадрид на 6 февруари. Това става ясно от информация на испанското издание AS, което уточнява, че нападателят е получил само силен удар, който едва ли ще го извади от игра.

Източници на AS разкриват, че Меси е бил подложен на светкавични тестове още в съблекалнята. С помощта на портативен ултразвук лекарите на „блаугранас“ са направили преглед на засегнатото място, който не е установил нищо притеснително. В резултат на тежкия сблъсък с Лато, Меси е получил голяма синина на четириглавия си бедрен мускул на десния крак.

Независимо от тези резултати обаче, медиците на испанския шампион ще подложат петкратния носител на „Златната топка“ на нови тестове в понеделник. Тогава синината ще се е разсеяла и ще може да се направят по-прецизни заключения.

Gulliver/Getty Images
5 снимки

За момента обаче в Барселона нямат основания да се притесняват, че ще бъдат без голямата си звезда за важния сблъсък с Кралския клуб. Срещата е на 6 февруари от 22:00 часа на „Камп Ноу“.

Припомняме, че Меси пострада при равенството 2:2 с Валенсия в мача от 22-ия кръг от Ла Лига. Техничарят се хвана за бедрото на десния крак след сблъсък с Лато, а след мача се появиха информации, че се касае за разтежение и тепърва ще се преценява дали е оправдано голмайсторът да играе срещу „белия балет“.

Валверде: Меси има болки, очакваме да се възстанови

Поредните постижения на Меси в кариерата му