Делото срещу бившата звезда на Барселона и националния отбор на Бразилия Дани Алвеш ще се проведе в периода 5-7 февруари, реши днес съдът в Испания. Срещу бразилския футболист е повдигнато обвинение за изнасилване, като прокуратурата поиска девет години затвор за Алвеш.

Освен това магистратите настояват за обезщетение в размер на 150 хиляди евро, което да бъде изплатено на предполагаемата жертва на посегателството. През януари Алвеш бе задържан в каталунската столица по обвинения за изнасилване и оттогава е в ареста. Бившият футболист отрича обвиненията срещу него и твърди, че сексуалният акт с въпросната жена е бил по взаимно съгласие.

През февруари съдът в Барселона реши Алвеш да остане в ареста, докато тече производството срещу него, тъй като има опасност да се укрие. "Имам наистина чиста съвест по отношение на това, което се е случило онази нощ в банята на ВИП зоната на нощен клуб "Сътън", каза той пред вестник La Vanguardia през лятото.

Последният клуб на 40-годишния бразилец беше мексиканският Пумас, който прекрати договора му след началото на съдебно производство. Преди това бранителят игра за Барселона, Сао Пауло, ПСЖ, Ювентус, Севиля и Баия. Алвеш има осем попадения в 126 мача за националния отбор на Бразилия.