Здравните власти в Испания наложиха по-стриктни ограничения при провеждането на спортни мероприятия на открито. От сряда стадионите на открито, които преди нямаха ограничения за капацитета, сега ще могат да използват до 75% от пълния си капацитет, разкри здравният министър Каролина Дариас по време на пресконференция.

Съоръженията на закрито могат да използват 50% от капацитета вместо предишните 80, а носенето на защитни маски ще бъде задължително, добави тя.

Решението идва, след като колосите на Ла Лига Реал Мадрид и Барселона в сряда обявиха нови случаи на заразени с Ковид в отборите си. Испания пък регистрира нов рекорд по брой заразени за един ден със 100 760 души. Белгийският вратар на Реал Тибо Куртоа, уругвайският полузащитник Федерико Валверде, френският халф Едуардо Камавинга и бразилското крило Винисиус Жуниор са с вируса.

Барселона разкри, че нападателят Усман Дембеле, бранителят Самуел Умтити и полузащитникът Гави са с положителни тестове, като по-рано тази седмица с коронавирус се заразиха още Жорди Алба, Дани Алвес и Клеман Лангле. Коронавирусни бумове афектираха още Реал Сосиедад, Майорка и Кадис.