Версиите около трансфера на Филипе Коутиньо в Барселона от Ливърпул продължават да се менят ежечасно в испанските медии. След като вестник "Марка" публикува информацията, че сделката между двата клуба се е разпаднала, сега каталунското издание "Спорт" излезе с коренно различна версия. 

Ливърпул отказва да преговаря с Барса за Коутиньо

Според него, не просто трансферът върви по план, а дори представителите на бразилския футболист са дошли в Барселона, за да финализират последните детайли около споразумението. И то се очаква да е факт в самото начало на януари. 

Клоп за евентуален трансфер на Коутиньо: Има още много седмици

Вестникът твърди, че въпросните представители на южноамериканеца преди това са си стиснали с шефовете на мърсисайдци да му бъде закована цена. И "червените" са се съгласили да го сторят, като са сложили сумата от 150 млн. евро като минимум за раздяла. 

Агентите на Коутиньо отдавна са се споразумели за личните условия на играча на "Камп Ноу". Там той ще получава по 12 млн. евро на сезон, а договорът му ще е до 2024 г. Сега остава последният кръг от разговори между двата клуба, за да може да се стигне до трансфер.