Нова среща по оста Барселона – Филипе Коутиньо предстои да се проведе през седмицата. Бъдещето на бразилския футболист продължава да бъде поставено под въпрос. Има много спекулации относно това дали 26-годишният футболист ще остане на „Камп Ноу“ и през следващия сезон.

Агентите на Коутиньо – Киа Йоорабчиан и Джулиано Бертолучи ще присъстват във вторник на трибуните на „Камп Ноу“ по време на четвъртфиналния мач реванш от Шампионската лига между Барселона и Манчестър Юнайтед.

След двубоят представителите на Коутиньо ще проведат среща с генералния мениджър на Барселона Пеп Сегура, както и със спортния директор Ерик Абидал.

Желанието на ръководните фактори в Барселона е Коутиньо да остане в отбора и през следващия сезон, но играчът смята, че най-доброто за кариерата му е да приеме ново предизвикателство.

От Барселона изпращат ясни послания към Коутиньо, че искат той да продължи кариерата си на „Камп Ноу“.

Бразилският футболист на този етап не успява да покаже пълния си потенциал през този сезон, въпреки това доверието на старши треньора Ернесто Валверде в него остава непокътнато.

В съблекалнята Коутиньо също така поддържа великолепни отношения със своите съотборници. Неговото поведение е професионално. В най-трудните си дни той получи подкрепа от големите лидери, като Лионел Меси, Жерар Пике и Луис Суарес. Бразилецът се чувства обичан, но се съмнява, че най-доброто за кариерата му е да продължи още един сезон в Барселона. Една от личните му цели, които го накараха да иска да подпише с каталунците се изпълнява – спечелването на отличия. През миналия сезон той допринесе за дубъла, който „блаугранас“ постигна.

От друга страна той обмисля кое е най-доброто за неговата кариера и обмисля дали да не предприеме ново предизвикателство.

В Барселона са наясно, че футболистът обсъжда с хората от най-близкото си обкръжение това какво ще прави след края на сезона.

На новата среща, която ще се проведе през седмицата биха могли да започнат да се изясняват някои неща относно бъдещето на Коутиньо. Играчът заявява, че е готов да изслуша всяка една оферта, но от Барселона ще се оптиат да го убедят до последния момент, че най-доброто за него е да остане на „Камп Ноу“.

Барселона никога няма да пусне Коутиньо на пазара. Футболистът и неговото обкръжение са наясно с това решение на клуба. Каталунците няма да склонят да продадат бразилския футболист за по-малко от 130 милиона евро.