Централният защитник на Барселона Роналд Араухо попадна в лазарета на отбора поради травма на адуктора, която получи по време на ангажимента си с националния отбор на Уругвай, съобщиха „каталунците“.

Момчетата на Роналд Куман страдат от проблеми с контузии този сезон и загубата на Араухо, който е играл във всеки мач този сезон, ще бъде нов удар. 22-годишният бранител получи травмата при загубата на уругвайците от Аржентина с 0:3 в световна квалификация в неделя.

„Проведените тестове от медицинския щаб на Уругвайската футболна асоциация потвърдиха, че играчът от първия тим Роналд Араухо е получил контузия на десния адуктор по време на мача с Аржентина“, споделиха от клуба в свое изявление.

Каталунците страдат както на терена, така и извън него. Тимът е девети в Ла Лига и загуби първите си два мача от груповата фаза на Шампионска лига. В понеделник отборът получи добри новини, след като стана ясно, че Серхио Агуеро и Усман Дембеле са подновили тренировки. Нито аржентинският нападател Агуеро, който пристигна от Манчестър Сити в края на сезона, нито френското крило Дембеле са играли официален мач през тази кампания.