Отборът на Реал Мадрид се справи с Леванте в двубой от петия кръг на Ла Лига. В началото на срещата Винисиус Жуниор изведе Реал напред, а дълбоко в добавеното време Бензема затвърди успеха на тима. 

"Кралския клуб" поведе още в 16-ата минута, след като Винисиус имаше късмет да застане на пътя на отбита топка и се възползва по най-добрия начин, промушвайки я в десния ъгъл на вратаря. 

Оттам нататък "белите" сякаш спряха да играят и подариха изцяло инициативата на своя съперник. След половин час игра Никола Вукевич пропиля перфектна възможност да възстанови равенството, след като ударът му с глава срещна напречната греда. 

През втората част силите бяха изравнени. Само за няколко секунди Карим Бензема и Винисиус пропиляха шансовете си да удвоят аванса на своя тим. Ударът на Бензема бе изключително красив, но се спря в дясната греда на Леванте. 

В 69-ата минута топката отново бе в мрежата на домакините, но след преглед с ВАР попадението на "Кралския клуб" бе отменено заради засада. 

Леванте опита да промени развоя на събитията, докато не се стигна до последните секунди на мача, когато Карим Бензема подпечата победата на Реал със страхотно попадение. 

Така Реал оглави класирането с 10 точки от 4 изиграни срещи, а Леванте остана 18-и с едва 3 точки.