Реал Бетис и Реал Мадрид не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в среща от 16-ия кръг на испанската Ла Лига. Джуд Белингам откри с поредното си попадение в 53-ата минута, но в 66-ата Айтор Руйбал донесе точката за севилци.

По този начин Бетис събра 26 в своя актив, заемайки седмото място във временното класиране, докато Реал Мадрид остава на върха с 39 пункта в актива си. С една по-малко е изненадата Жирона, а с 34 е шампионът Барселона, като двата ще играят един срещу друг в неделя.

Гостите бяха по-активния тим в началото на срещата и в деветата минута Родриго падна в наказателното поле на Бетис, но съдията направи знак, че играта трябва да продължи. В 16-ата минута Браим Диас отбеляза във вратата на Руй Силва, но голът му не бе зачетен заради засада.

В 31-ата минута Айосе Перес се възползва от рикошет в наказателното поле на Реал Мадрид и стреля точно под гредата, но Андрий Лунин показа завиден рефлекс и отрази.

Четири минути преди края на първата час Лука Модрич си отвори пространство и опита късмета си от средна дистанция, но вратарят успя да отрази.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Първото по-опасно положение през второто полувреме бе на сметката на Бетис. В 51-ата минута Иско имаше пространство в наказателното поле на Реал и стреля, но Лунин успя да се намеси.

„Лос бланкос“ обаче успя да поведе в резултата в 53-ата минута, когато обичайния заподозрян Джуд Белингам се разписа за пореден път. Той получи топката от Брахим Диас, спря е на гърди и с отмерен удар я прекара между краката на вратаря Руи Силва.

Бетис обаче успя да изравни в 66-ата минута с красив гол. Тогава Уилиан Жозе чукна топката за Айтор Руйбал, който с мощен изстрел от средна дистанция прати топката в горния десен ъгъл и не остави шансове на Андрий Лунин.

Тони Кроос можеше да върне преднината на „белите“ в 79-ата от фал, но вратарят спаси удара му. Пет минути преди края пък Дейвид Алаба спря удар на Асане Диао, който можеше и да спре в мрежата на Лунин.

В последната минута от редовното време след центриране на Луис Енрике, Иско засече с глава в наказателното поле, но топката срещна десния страничен стълб на вратата на столичани, с което се изчерпаха интересните ситуации в двубоя.

Реал Бетис Реал Мадрид

източник: Sofascore.com