В Нюкасъл си правят сериозни планове за януарския трансферен прозорец, а новите собственици са готови да извадят грандиозни суми, за да могат на първо време „свраките“ да си осигурят оставането в английския елит. Докато новото ръководство  упорито търси нов мениджър, припомняме, че Нюкасъл  все още е без победа от началото на сезона, само с 4 спечелени точки. Утре вечер „джордитата“ гостуват на Брайтън.
 
Докато тимът от североизточна Англия се опитва да реши проблемите си на терена и да намери изход от кризата, новата власт вече  набелязва някои доста интересни имена за зимна селекция. По информация на испанските медии, английският клуб се е прицелил в двама футболисти на Барселона. Става въпрос за Марк-Андре тер Стеген, и Фелипе Коутиньо. Ако трансферът най-вече на Коутиньо се осъществи, това ще бъде второ завръщане за бразилеца във Висшата лига, след като преди известно време премина и през Ливърпул. Очевидно е, че  от Нюкасъл си правят големи планове за януарски трансфери, но въпросът дотогава е в какво положение ще бъде тимът, защото със сегашния състав отборът е сериозно застрашен да изпадне в Чемпиъншип.
 
От съществено значение е кой ще бъде и новият мениджър, тъй като феновете искат да виждат атакуващ футбол и атрактивна игра, нещо, което е  неизменна част от този легендарен клуб за Англия.