През изминаващото лято Реал Мадрид загуби една истинска своя легенда. Топреализаторът в историята на клуба Кристиано Роналдо напусна в посока Ювентус и това се отразява тежко на вече бившия му клуб. Доказателството беше мачът с Хетафе в неделя вечерта. 

Това беше първи официален мач на "Бернабеу" за "белите" след трансфера на португалеца. И той записа най-ниската посещаемост за последните десет години. На трибуните имаше скромните за стандартите на Реал 48 466 души от 81-хиляден капацитет на съоръжението. 

Никога домакински мач на отбора, когато Кристиано Роналдо е бил част от него, не е бил толкова слабо посетен. За последно толкова ниска посещаемост мадридчани регистрираха на 31 май 2009 г. срещу Осасуна - последният двубой преди пристигането на португалеца. 

А за тогава оправданието е, че беше последен мач от един провален сезон, а освен това беше в серия от пет поредни загуби, първата от които беше историческото 2:6 от Барселона през април същата година.

След този мач дойде Роналдо и изигра 438 мача във всички турнири и наниза 450 гола в тях, превръщайки се в истинска легенда. И след напускането му изведнъж посещаемостта се срина жестоко, макар засега само за един мач.