Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан е имал среща с боса Флорентино Перес, за да обсъди бъдещето на играчите под наем. В момента цял отбор играчи на "белите" играе за други отбори и се надява с изявите си да си извоюва място обратно на "Сантиаго Бернабеу". 

Но според вестник "Ас", почти никой от тях няма да има възможността да се върне в отбора. Единственият, който оставя добро впечатление, е Раул де Томас, който носи екипа на Райо Валекано и ще получи шанса да води предсезонна подготовка с отбора, след която ще се реши дали ще остане, или ще бъде пратен пак под наем. 

От останалите, със сигурност ще бъдат продадени Мартин Йодегаард, който сега играе във Витес, Тео Ернандес (сега в Реал Сосиедад), Матео Ковачич (сега в Челси) и Лукас Силва, който в момента носи екипа на Крузейро. За тях е сигурно, че са на тезгяха и ще бъдат продадени за постоянно при първата изгодна оферта. 

Нов наем се очаква да има за Борха Майорал (сега в Леванте), Оскар Родригес (сега в Леганес) и Андрий Лунин (също в Леганес), които са смятани за достатъчно перспективни, но с недостатъчно опит за първия отбор на Реал.

Хамес Родригес също ще бъде продаден, но всичко зависи от желанието на Байерн дали ще използва опцията да го откупи за 42 млн. евро. Ако баварците не го вземат, ще се преценява дали колумбиецът да остане, или да се търси друг отбор за него. 

Ашраф Хакими е любимец на Зидан, но наемът му е до 30 юни 2020 г., така че и той няма път обратно към Реал, поне за следващия сезон. Сигурна позиция в първия тим от отдадените под наем, има само за бразилеца Родриго, който сега е под наем в Сантос. Но там случаят е, че беше купен през зимата и беше оставен да се обиграва в отбора си. Сега обаче ще бъде взет и ще му се даде шанс да се наложи.