Реал Мадрид приема Барселона в голямото дерби на испанския футбол. Ел Класико започва днес от 22:00 часа пряко по MAX Sport 4.

Двата тима влизат в сблъсъка в отлична форма, като наредиха по 4 поредни победи в Ла Лига. „Белите” ще се опитат да направят поредна крачка към титлата, докато каталунците се борят за място в Топ 4.

Разликата между двата отбора е 15 точки, като Барса има и мач по-малко.

Реал е с 6 победи, 2 равенства и 2 загуби в последните си 10 мача във всички турнири. В същото време Барса записа 7 успеха и 3 равенства, като през седмицата стигна до обрат при гостуването си на Галатасарай в Лига Европа, който беше достатъчен за класиране в следващия етап на турнира.

В първия мач между двата гранда през сезона до победата стигна Реал с 2:1 на „Камп Ноу”. „Кралете” и „блаугранас” се срещнаха и в полуфиналите за Суперкупата на Испания. В редовното време мачът завърши 2:2, а в продълженията „белите” успяха да наложат волята си.

Треньорът на Реал Карло Анчелоти няма да може да разчита на Карим Бензема и Ферлан Менди, които са с травми. За Барса аут са Ансу Фати, Сержиньо Дест, Самюел Юмтити, Алехандро Балде и Сержи Роберто.  


РЕАЛ М: Тибо Куртоа, Дани Карвахал, Едер Милитао, Дейвид Алаба, Начо, Тони Кроос, Лук Модрич, Каземиро, Федерико Валверде, Винисиус, Родриго

Треньор: Карло Анчелоти

БАРСЕЛОНА: Марк-Андре тер Щеген, Жорди Алба, Жерар Пике, Роналд Араухо, Ерик Гарсия, Серхио Бускетс, Педри, Френки де Йонг, Феран Торес, Усман Дембеле, Пиер-Емерик Обамеянг

Треньор: Шави Ернандес