Бразилската суперзвезда Неймар няма да води съдебни битки с Барселона относно клаузата за лоялност, която бе записана в договора му с каталунците, но те в крайна сметка отказаха да му я платят, след като той премина за сумата от 222 милиона евро в Пари Сен Жермен.

Неймар трябваше да получи 26 милиона евро на 1 август, когато клаузата влезе в сила.

Само два дни по-късно обаче 25-годишният футболист премина в Пари Сен Жермен, след като освобождаващата клауза в контракта му с Барселона бе задействана.

Адвокатската кантора, която представлява Неймар и е базирана в Сао Пауло обяви, че футболистът е взел решение да не води съдебни битки с Барселона и ще приеме решението на клуба да не му изплати бонуса за лоялност.

„Този бонус съществува реално и е комплимент за Неймар, който е записан в договора с Барселона, който бе подновен през миналата година. Очакваме той да бъде реализиран и ще разговаряме с ръководителите на Барселона“, коментира Маркос Мота, който е специалист в международното спортно право.

Документите на Неймар пристигнаха във френската лига

„Ние имаме отлични взаимоотношения с Барселона и за нас не съществува възможност да започваме съдебни битки или да сезираме ФИФА“, добави Мота.

Барса получи парите от ПСЖ, Неймар може да дебютира в неделя

„Няма никакъв проблем. Отношенията ни с Барселона са много добри, дори бих казал, че са приятелски“, каза още адвокатът.

Пари Сен Жермен гостува на Гинган в неделя от 22 часа на „Стад ду Рудуру“

Дебютът на Неймар за Пари Сен Жермен ще може да гледате по GONG PLAY и DIEMA SPORT 2.