Старши треньорът на Севиля Хулен Лопетеги е отказал предложението да застане начело на английския Тотнъм. Това заяви президентът на андалусийския клуб Хосе Кастро.

Лопетеги е поредният известен специалист, който отказва на Тотнъм след Маурисио Почетино, Антонио Конте, Пауло Фонсека и Дженаро Гатузо, а "шпорите" не могат да намерят заместник на уволнения Жозе Моуриньо вече трети месец.

Лично новият футболен директор на Тотнъм Фабио Паратичи се е свързал с Лопетеги, но бившият селекционер на Испания, който по-рано тази година подписа нов договор, е предпочел да остане в Севиля.

"Хулен ми се обади и ми каза, че има оферта от Тотнъм. Но добави, че не е забравил защо е тук и кое го мотивира. Ние вярваме в него, затова му дадохме нов договор и той ще донесе още много на клуба", каза Кастро пред клубния сайт.яя

Футболистите на Тотнъм, които не участват на Евро 2020, трябва да започнат подготовка на 5 юли, но засега няма яснота кой ще води тренировъчния процес, нито каква е трансферната политика на клуба и дали голмайсторът Хари Кейн ще остане.