Суперзвездата на Барселона Лионел Меси ще спечели по над 100 милиона евро на сезона, благодарение на своя нов четиригодишен договор с каталунците. Това става ясно от разкрити данни на сайта Football Leaks.

От тях става ясно, че Меси има гарантирани около 106 милиона евро, ако изпълни договора си и годишно участва в повече от 60% от всички официални мачове.

В контракта има две еднократни плащания - 63,5 милиона евро за подписване и 70 милиона евро премия за вярност, която се получава, ако договорът се изпълни докрай. Иначе основната заплата е от около 71 милиона евро и се оформя от работния договор и оценката на имиджовите права на Меси.

Към всичко това има и договорени премии за различни постижения. Така при успех в Шампионска лига Меси ще заработи още 12 милиона евро, успех в Примера дивисион носи около 2,74 милиона. При трофей за купата или избор на аржентинеца за Най-добър играч в света за годината - 685 хиляди. Така в най-добрия случай Меси би заработил 122,5 милиона евро само за един сезон.

Освен това от Барса поемат ангажимента да платят дължимите данъци на Меси, които са в размер на 12 милиона евро.