В последните сезони името на Лео Меси стана синоним на "чупене на рекорди". И той оправда това схващане за пореден път. Това се случи по време на каталунското дерби с Еспаньол в неделя вечерта. 

Тогава аржентинецът отбеляза едно от попаденията за успеха с 4:1 на тима си и така подобри поредното постижение. Той стана футболистът с най-много голове в дербито на един от най-красивите градове в Европа. 

Меси има вече 15 гола на сметката си и стои сам на върха във вечната класация. Освен това, аржентинецът вече има 51 попадения от началото на годината във всички клубни надпревари и това го прави най-добрият голмайстор в света за 2016 г.

Звездата на Барселона дели и първата позиция при най-добрите реализатори в Примера дивисион от началото на сезона с Луис Суарес. Двамата имат по 12 гола, с два повече от Кристиано Роналдо от Реал Мадрид. 

До края на годината на каталунския гранд му остава още един мач. В четвъртък "блаугранас" играят с Еркулес в мач реванш от 1/16-финалите за Купата на Краля на "Камп Ноу". Първата среща завърши наравно 1:1.