Филипе Коутиньо изглежда ще остане в Барселона, след като се очаква да получи нова роля под ръководството на Роналд Куман. С това обаче се прекратяват надеждите на Арсенал да го привлече.

Новият треньор на „каталунците“ – Роналд Куман е заявил пред клуба, че иска да задържи бразилеца, който прекара миналия сезон под наем в Байерн Мюнхен, след като изпадна в немилост под ръководството на Ернесто Валверде. 28-годишният Коутиньо вкара два гола срещу Барса при победата с 8:2 от четвъртфиналите в Шампионската лига.

И това изглежда е било достатъчъно, за да убеди Коман, че бившата звезда на Ливърпул има бъдеще в клуба. Според „Marca“ Куман може да заложи на Коутиньо в средата на терена, а не на обичайната му позиция по-напред в атака.

Отборът на Арсенал пък се надяваше, че може да вземе Коутиньо под наем, като информациите дори сочеха, че са се договорили за личните условия с играча. Но сега изглежда, че испанският гранд ще обмисли продажбата на Коутиньо, но само, ако получи солидна оферта за него, която „артилеристите“ не могат да си позволят.

Агентът на 28-годишния бразилец Киа Джорабчиян пък заяви, че Куман е споделил на Коутиньо след триумфа в Шампионската лига, че ще бъде основна част от плановете му за новия сезон.