Наставникът на Севиля Юлен Лопетеги се подготвя за сериозен сблъсък с Барселона. Двата тима се срещат в неделя вечер на “Камп Ноу” в мач от Ла Лига. Каталунците набраха скорост и това притеснява опитния специалист, който на всичко отгоре няма победа на този стадион за първенство от близо 20 години.

“Нашата мисия е да се опитаме да надвием съперник, който в момента има сили да спечели дори Шампионската лига. Това е доказателство, че Барса е един от най-добрите отбори в света”, заяви Лопетеги.

Разликата между двата тима е само 3 точки, а “лос кулес” са с мач по-малко.

"Отиваме с чувството и с амбицията да направим голям мач срещу отбор, който е в най-добра форма, не само в Испания, но и в Европа, както форма, отбор, представяне. Това е един от най-добрите отбори, срещу които можем да играем", добави наставникът.

"Няма два еднакви мача и не може да сравняваме тази среща в първата през сезона (1:1 - б.р.). Това е един от най-добрите отбори в света с изключителни футболисти, както и с млади момчета, които сега пробиват. Те са в много добра динамика - нещо, което не можем да променим", смята треньорът.

"Говорим за отбор от световно ниво - с добри млади футболисти и с ветерани, които показват най-добрата си версия. Но не трябва да се концентрираме върху това", продължи Лопетеги.

"Не можахме да работим с 12 или 13 контузени футболисти по време на паузата, но нека оставим това настрана и да се представим по най-добрия начин", надява се той.