Нападателят на Барселона Мунир Ел Хадади е близо до подписването на нов договор с клуба, съобщава „Mundo Deportivo“. През миналата седмица се проведе среща между агента на играча Франсеск Валдивиесо и генералния директор на клуба Оскар Грау, на която двете страни са отбелязали значителен прогрес в преговорите и са сближили позициите си.

Договорът на Мунир с Барселона изтича в края на сезона и той ще може да напусне отбора като свободен агент през следващото лято, ако не го поднови.

23-годишният футболист ще може да води преговори с други отбори от януари, ако не се разбере преди това с Барселона за нов договор.

Към Мунир не липсва интерес. Той попада в полезрението на няколко отбора от Ла Лига, както и на тимове от Висшата лига.

Мунир не бърза във взимането на решение относно своето бъдеще и очаква новото предложение на Барселона. Той изцяло е съсредоточен върху тренировъчния процес. От началото на сезона е записал 71 минути игрово време и е отбелязал един гол при равенството 1:1 срещу Атлетик Билбао на „Камп Ноу“.

Намеренията на Барселона са ясни от самото начало на преговорите. Клубът иска да запази нападателя, който израсна значително през миналия сезон по време на престоя си в Алавес. Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде разчита на Мунир и не случайно го задържа в състава си. Наставникът се надява, че футболистът ще продължи договора си.