Новото попълнение на Валенсия Луиш Нани със сигурност привлече вниманието на всички фенове с шоуто, което спретна при официалното си представяне. Португалският национал демонстрира впечатляващи умения в бийтбокса съвсем скоро, но сега буквално смая „Местая“ с... капоейра.

Хиляди фенове се стекоха на стадиона, за да видят европейския шампион за първи път с екипа на прилепите и без съмнение не останаха разочаровани. 29-годишният футболист пристигна от Фенербахче сещу 7 милиона паунда, а грандиозното шоу започна, когато двама професионалисти в танцувалното бойно изкуство го предизвикаха да покаже какво може.

Естествено, Нани нямаше как да се мери с техния интензитет, но показаното от него беше наистина впечатляващо. Всъщност самият той по-късно призна, че това не е била първата му среща.

„Като по млад когато не играех футбол, тренирах капоейра с моите приятели“, обясни Нани. „Капоейра се превърна в едно от моите хобита – много се наслаждавах, докато учех някои страхотни движения, а много скоро станах най-добрия в моята група.“

„Разбира се, футболът е голямата ми мечта и той винаги е бил на първо място. Трябваше да избирам – футбол или капоейра. Дори моите приятели ми казваха, че трябва да продължа с футбола“, добави Нани.