Реал Мадрид загуби 10 точки след изиграването на първите 10 кръга в Ла Лига, което поставя старши треньорът Зинедин Зидан под голямо напрежение. Зизу се намира в най-трудния момент от своя период начело на отбора, а ситуацията се заплита още повече за „белия балет“, тъй като той изостава на цели осем точки от лидера Барселона.

Зидан има различни деликатни моменти в своята треньорска кариера в Реал Мадрид, в които винаги е успявал да направи така, че отборът да реагира. През сезон 2015/16 Реал допусна поражение с 0:2 от Волфсбург в Шампионска лига, но френският специалист успя да канализира енергията на отбора и да сътвори един исторически обрат, а след това тимът триумфира с единадесетия трофей от Шампионска лига.

Сега битката е пренесена в Ла Лига. Зизу се намира в същата ситуация, в която Моуриньо след спечелената шампионска титла в Примера дивисион през сезон 2011/12. Моуриньо не успя да преобрази отбора, който изоставаше с 8 точки отново след изиграването на първите десет кръга. В крайна сметка Реал Мадрид загуби тежко титлата, след което се сгромоляса и в Шампионска лига, а това доведе до уволнението на Моуриньо.

Спрягат изненадващо име за заместник на Зизу, в случай, че напусне

Зидан има кредит на доверие заради повече от успешния си престой на „Сантиаго Бернабеу“, но президентът Флорентино Перес настоява за реакция. В първия си сезон начело на Реал Мадрид – 2015/16, „кралете“ изоставаха на 12 точки от Барселона, но кръг преди края успяха да наваксат пасива и да го стопят само до една точка, въпреки че в крайна сметка завършиха на второ място, а каталунците триумфираха с шампионската титла. 

Реал Мадрид никога не е наваксвал изоставане от 8 точки

Защо се срути “Бялото кралство“ на Реал?