Вратарят на националния отбор на Северна Македония Столе Димитриевски е бил на крачка от трансфер в Барселона. Това разкри самият страж, който в момента е част от Райо Валекано.

28-годишният Димитриевски е бил договорил всичко около преминаването си на „Камп Ноу” през януари, но отказа на резервния вратар на каталунците Нето да напусне проваля сделката.

„Истината е, че всичко свърши, след като вторият вратар на Барселона (б.а. Нето) отказа да напусне. По някаква причина той не пожела да си тръгне от клуба. От моя страна всичко беше договорено”, заяви Димитриевски пред MozzartSport.

Северномакедонецът може да се похвали с две победи срещу „блаугранас” през този сезон. И двата успеха са с по 1:0, а Столе е най-добрият за своя Райо Валекано.

„Феноменално е. Победих Барселона на два пъти. Мисля, че само Байерн го направи този сезон в Шампионската лига. В първия мач спасих дузпа, във втория имах много работа. Радвам се за всичко това”, допълва стражът.

Димитриевски има още две години от своя договор с Райо, но не изключва възможността през лятото да напусне, тъй като иска да направи крачка напред в своята кариера.