Бившият испански национал Начо Монреал обяви, че слага край на състезателната си кариера. 

36-годишният ляв краен защитник обяви, че травмата в коляното му не се подобрява и той е принуден да спре. В момента на отказването си Монреал е без отбор, след като пропусна целия минал сезон и договорът му с Реал Сосиедад изтече, без да бъде подновен.

"От 36 години играя футбол, като през последните 16 от тях професионално. Изцедих тялото си и го докарах до лимити, до които не съм си представял, че е възможно. Коляното ми ми отправя послание - ясно и категорично, че не мога да продължа. Дали съм ядосан? Не! Приемам ситуацията такава, каквато е и благодаря за всичко. Един етап завършва, започва следващ. Щастлив съм и се чувствам добре. Това ми дава вътрешно спокойствие. Животът е дар и аз харесвам да съм благодарен. Благодаря на Осасуна, Испания, Малага, Арсенал и Реал Сосиедад, че ми дадоха възможност пътищата ни да се пресекат", написа в Инстаграм футболистът.

Монреал има 22 мача за националния тим на Испания. Неговата кариера започва в Осасуна, след това преминава в Малага, преди да прекара шест сезона в Арсенал. С "топчиите" той спечели три пъти купата на Англия. През 2019 година испанецът се завърна в родината и спечели купата на Краля след успех с 1:0 над Атлетик Билбао.