Виляреал постигна впечатляваща победа над Реал Мадрид с 2:1 в мач от 16-ия кръг на Ла Лига. Головете за "жълтата подводница" бяха дело на Йереми Пино и Жерард Морено от дузпа, а за "белия балет" точен също от бялата точка бе Карим Бензема.

В 5-та минута Виляреал можеше да открие резултата, след като Алберто Морено центрира отляво, Коклен стреля красиво с пета, но топката срещна левия страничен стълб на Тибо Куртоа, който можеше само да  изгледа топката. Късмет за "белия балет"! Пет минути след това Винисиус Жуниор получи невероятен пас от Лука Модрич и опита да центрира, но пред голлинията защитник на домакините изчисти топката.

19 снимки

Едер Милитао направи добър самостоялен пробив в 20-та минута, но реши да завърши сам, вместо да потърси Карим Бензема, и бе блокиран от защитник в жълто. Само корнер за Реал Мадрид. В 23-та минута Йереми Пино бе изведен сам срещу вратаря, но Тибо Куртоа успя да реагира и да отрази удара на централния нападател.

В 29-та минута Алекс Баена получи подаване на границата на наказателното поле и отправи мощен удар с десния крак, но топката прелетя над напречната греда на Тибо Куртоа. Пет минути преди края на първата част Бензема отклони за Винисиус в наказателното поле, а последният отправи удар, но Пепе Рейна спаси прекрасно с десния си крак. В 44-та минута Дани Парехо връхлетя върху топката от границата на наказателното поле, но ударът не бе достатъчно силен и Куртоа улови с лекота.

Виляреал Реал Мадрид статистика

източник: Sofascore

В 47-та минута Ферлан Менди допусна груба грешка, след която Виляреал направи бърза контраатака, а Йереми Пино получи в наказателното поле и отправи удар с десния крак, който Куртоа първоначално отрази с дясната си ръка, но топката се отклони от тялото на Менди и влезе във вратата на Реал Мадрид, а "жълтата подводница" излезе напред в резултата. В 56-миннута Карим Бензема бе на чиста позиция и стреля веднага, но бе блокиран и излезе в корнер.

След преразглеждане с ВАР, съдията видя игра с ръка на футболист на Виляреал в последната ситуация и отсъди дузпа в полза на Реал Мадрид. Карим Бензема застана зад топката и отбеляза в левия ъгъл на Пепе Рейна, който обаче реши да се хвърли в обратния ъгъл. Само две минути след това, Дейвид Алаба игра с ръка в наказателното поле и съдията отсъди отново дузпа този път за Виляреал. Жерард Морено се нагърби с изпълнението и не сбърка, изпращайки Куртоа в грешната посока.

В 78-а минута Валверде достави страхотен пас на Родриго в наказателното поле, но офанзивният футболист не успя да уцели вратата. В последната минута от редовново време Виляреал организира много опасна контраатака, която обаче не завършиха по най-добрия начин, след като се позабавиха домакините, а накрая топката получи Самуел Чуквуезе, който отправи изстрел от малък ъгъл, но Тибо Куртоа се намеси и изби в корнер.

В седмата минута на добавеното време Данжума стреля опасно с десния крак, но стражът на Реал Мадрид отново внимаваше и спаси удара. Минута след Виляреал направи нова контраатака след корнер на "белия балет", при който Куртоа бе в противниковото наказателно поле, но Данжума не успя да отбележи на празна врата. Все пак, това бе всичко и "жълтата подводница" се поздрави със забележителен успех над Реал Мадрид.

 

Стартови състави:

Виляреал: 1. Пепе Рейна, 18. Алберто Морено, 4. Пау Торес, 3. Раул Албиол, 8. Хуан Фойт, 16. Алекс Баена, 10. Дани Парехо, 19. Франсис Коклен, 21. Йереми Пино, 11. Самуел Чуквуезе, 7. Жерард Морено

Треньор: Кике Сетиен

Реал Мадрид: 1. Тибо Куртоа, 23. Ферлан Менди, 4. Дейвид Алаба, 22. Антонио Рюдигер, 3. Едер Милитао, 8. Тони Кроос, 10. Лука Модрич, 18. Орелиан Чоумени, 15. Федерико Валверде, 20. Винисиус Жуниор, 9. Карим Бензема

Треньор: Карло Анчелоти