Виляреал и Реал Мадрид завършиха 0:0 в сблъсък от 24-ия кръг на испанската Ла Лига. Гостите определено имаха повече възможности да спечелят, но домакините имаха блестящия Херонимо Руи на вратата. На два пъти и гредите помогнаха на "жълтата подводница" след удари на Гарет Бейл и Лука Йович. Веднъж и десният стълб на Куртоа се оказа последна преграда за Виляреал. Равенството позволи на Севиля да скъси аванса на Реал Мадрид и разликата между двата отбора на върха в Ла Лига вече е само 4 точки.

Gulliver/GettyImages
14 снимки

Гостите владееха повече топката в началните минути, но първата опасност в мача бе пред тяхната врата. В 6-ата минута Самуел Чъкуезе с лекота размина Каземиро и Дейвид Алаба отдясно в наказателното поле, но не намери свой съотборник, който да нанесе удар. Страстите се нажежиха в 14-ата минута, когато Раул Албиол сложи ръката си пред връхлитащия Винисиус и бразилецът се строполи в наказатеното поле. Футболистите на Реал поискаха дузпа, но реферът не уважи претенциите им.  

Гредата спаси гостите в 18-ата минута. Арнаут Данжума получи топката около точката на дузпата и първият му удар бе блокиран от Дейвид Алаба. Топката се върна при него и той шутира отново, но този път десният стълб на Куртоа попречи на домакините да поведат.

Двата отбора наобиколиха съдията в 23-ата минута след неспортсменка проява на Карвахал. Десният бек на Реал изрита топката в лицето на падналия Ло Селсо и това предизвика гнева на домакините. В разправията жълти картони получиха Едер Милитао и Хуан Фойт, а Карвахал се извини за безумните си действия и се отърва без официално предупреждение, тъй като ситуацията бе в игрова обстановка. 

"Жълтата подводница" продължи с добрата си игра и в 33-ата минута отличен пробив на Чуквуезе по десния фланг завърши със страхотно прехвърлящо подаване, но Карвахал внимаваше и изчисти в корнер. Пет минути след това и Куртоа трябваше да се намесва след бомбен шут на Алберто Морено.

Най-добрата възможност за Реал преди почивката се откри пред Гарет Бейл в 42-ата минута. Каземиро матира отбраната на Виляреал с дълъг пас от своята половина, с който изведе Бейл очи в очи с вратаря Херонимо Руи. Уелсецът овладя елегатно и опита да прехвърли излезлия страж на домакините, но топката срещна ръката на Руи. В добавеното време на първото полувреме Винисиус и Дани Парехо за пореден път се провокираха пред очите на съдията, който отново предпочете да реши проблема само с приказки.  

Втората част започна със страховит шут на Марко Асенсио от границите на наказателното поле, а феновете на домакините си отдъхнаха, защото топката мина над градата. В 56-ата минута Гарет Бейл напомни за славните си дни с чудесно изпълнение с левия крак, но топката разтресе напречната греда, след като и вратарят Руи я отклони с пръстите си. Две минути след това пред Винисиус се откри чудесен шанс, но той загуби дуела със стража на Виляреал.

Гарет Бейл пропусна да изведе Реал напред в 64-ата минута, когато получи топката в наказателното поле, но и той не успя да преодолее Херонимо Руи. Лошо първо докосване на Алваро Морено пред вратарското поле на Куртоа лиши домакините от възможността да открият резултата.

В добавеното време на мача отново гредата помогна на "жълтата подводница". Резервата Лука Йович се откъсно от защитата на домакините и технично прехвърли Руи. Топката обаче срещна напречната греда, а при добавката на Начо Серж Олие изби от голлинията.

КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


ВИЛЯРЕАЛ – РЕАЛ МАДРИД 0:0

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ

ВИЛЯРЕАЛ (4-4-2): 13. Херонимо Руи – 8. Хуан Фойт, 3. Раул Албиол, 4. Пау Торес, 24. Алфонсо Педраса – 11. Самуел Чуквуезе, 10. Висенте Ибора, 5. Дани Парехо, 18. Алберто Морено – 17. Джовани Ло Селсо, 15. Арнаут Данжума

Старши треньор: Унай Емери

РЕАЛ МАДРИД (4-3-3): 1. Тибо Куртоа  - 12. Марсело, 4. Дейвид Алаба, 3. Едер Милитао, 2. Даниел Карвахал – 8. Тони Кроос, 14. Каземиро, 15. Феде Велверде – 20. Винисиус Жуниор, 18. Гарет Бейл, 11. Марко Асенсио

Старши треньор: Карло Анчелоти


Главен съдия: Хосе Мария Санчес Мартинес, Испания

Стадион: „Естадио де ла Серамика“, Виляреал, Испания