Реал Мадрид победи Севиля с 3:1 в мач от испанската Ла Лига. Лука Модрич откри резултата още в 6-та минута. Eрик Ламела върна равенството в 54-та минута. Лукас Васкес и Валверде оформиха крайният резултат в 79-та и 81-та минута.


Двубоят започна с официално връчване на златната топка на Карим Бензема. Французинът получи престижната награда пред изпълнените трибуни на "Сантиаго Бернабеу". Зидан и Модрич участваха в малката церемония, а Куртоа също се включи за обща снимка с трофеите. Белгиецът спечели наградата за най-добър вратар.

Guilliver/GettyImages
25 снимки

Винисуис Жуниор проби колебливата защита на гостите и още в 6-та минута намери Модрич, който се бе включил на далечната греда. Халфът изпрати топката в опразнената врата, след като Винисиус свърши трудната работа, финтира няколко защитника на Севиля и подаде страхотно.

Севиля предложи нещо по-интересно чак в 10-та минута, когато Телеш се включи в добре изградената атака на гостите. Той опита и центриране, но то не доведе до нищо опасно за домакините. Ерик Ламела също си опита късмета в 15-та минута, а Едер Милитао добре блокира удара на Ламела - корнер. Гостите обаче загубиха топката след грешен пас.

Родриго също показа страхотната си техника. В 22-та минута той проби страхотно в наказателното поле на Севиля между няколко футболиста на гостите, последва и удар, който обаче не беше точен. Десет минути по-късно Феде Валверде също показа бързината си и спечели доста пространство за "лос бланкос". След това той подаде към Модрич, който пък опита далечен изстрел по земя, но топката мина покрай вратата.

Лука Модрич получи нов шанс да вкара в 40-та минута, след като Реал Мадрид отне топката. Винисуис намери Родриго, а той спечели пространство и подаде към Модрич в наказателното. Хърватинът финтира и смени посоката в опит да си открие по-чист коридор за изстрел, но опита му бе блокиран от защитник на гостите.

Винисуис Жуниор излезе сам срещу врата, след като Валверде го намери с извеждащо подаване. Винисуис опита да финтира вратаря, но топката му избяга и не успя да нанесе завършващ удар.

Хесус Навас нанесе първия точен удар за отбора на Севиля. Той получи шанс в 44-та минута и стреля по земя, но право в Куртоа, който не бе затруднен.

Севиля започна много силно второто полувреме, а Монтиел намери Ерик Ламела с изключително подаване в наказателното поле на Реал Мадрид. Ламела пък стреля, а топката мина под тялото на Куртоа, който излезе в опит да скъси бързо разстоянието. Кълбото дотупка в мрежата на домакините и равенството бе възстановено.

Иско дори имаше шанс да направи пълен обрат минута по-късно, а Ерик Ламела се възползва от нова грешка в защитата на Реал Мадрид и в 60-та минута отново застраши вратата пазена от Куртоа. За щастие на "кралския клуб" топката прелетя до вратата.

В 70-та минута Реал Мадрид показа нещо по-опасно в предни позиции. Родриго се опита да стреля с глава след добро центриране, той бе спрян. След това и Федерико Валверде се опита да надскочи играч на гостите за високата топка и успя да играе с нея, но прекалено слабо и вратаря улови комфортно топката. Минута по-късно, с няколко подавания между играчите на домакините около границата на наказателното поле на Севиля, Родриго изведе с петичка Винисуис Жуниор, който успя дори да преодолее вратаря, но топката му избяга и нямаше как да я вкара от изключително малък ъгъл.

Реал Мадрид удари Севиля в 79-та минута след изключителна контраатака. Феде Валверде пое топката и намери Асенсио, който влезе от пейката, а той изпрати страхотно подаване към Родриго, който остана сам срещу вратаря. Той не показа никакъв егоизъм и пусна топката надясно към Лукас Васкес, друга от смените на Анчелоти, а Васкес нямаше как да сбърка на опразнената врата - 2:1.

Федерико Валверде показа изключителната си класа в 81-та минута, когато пое топката на границата на наказателно и от нищото изпрати невероятен изстрел към далечния ъгъл на вратата. Никакъв шанс там за вратаря на Севиля и 3:1 за "лос бланкос". Изключителен удар на Феде Валверде!

FT РЕАЛ МАДРИД - СЕВИЛЯ 3:1

1:0 Лука Модрич 6'

1:1 Ерик Ламела 54'

2:1 Лукас Васкес 79'

3:1 Федерико Валверде 81'

Съставите на двата отбора:

Реал Мадрид: 1. Тибо Куртоа, 2. Дани Карвахал, 3. Милитао, 4. Алаба, 23. Менди, 10. Лука Модрич, 18. Чуамени, 8. Тони Кроос, 15. Федерико Валверде, 21. Родриго, 20. Винисиус Жуниор

Треньор: Карло Анчелоти

Севиля: 13. Боно, 3. Телеш, 23. Маркао, 6. Гудел, 2. Монтиел, 8. Жордан, 10. Иван Ракитич, 21. Оливер Торес, 17. Ерик Ламела, 16. Хесус Навас, 22. Иско

Треньор: Хорхе Сампаоли