Реал Мадрид победи Барселона с 3:1 в 250-то издание на Ел Класико. Карим Бензема откри резултата в 12-та минута. Федерико Валверде удвои преднината на "кралския клуб" в 35-та минута. Феран Торес реализира за каталунците в 83-та минута. В края на мача Родриго вкара от дузпа и сложи точка на спора.

Guilliver/Getty Images
49 снимки


КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


Първият точен удар бе в сметката на Барселона, в 5-та минута, когато Рафиня успя да залъже защитник с финт и да стреля. Изстрелът бе от над 20 метра и мина малко над горната греда. Само две минути по-късно и Реал Мадрид застраши сериозно вратата на каталунците, Винисуис стреля, а рикошет направи топката много опасна и все пак тя излезе, тупкайки на сантиметри от гредата.

Страхотен шанс за Реал Мадрид в 12-та минута! Винисуис Жуниор получи топка по фланга, а той успя много добре да напредне до наказателното поле на Барселона. Бразилецът остана очи в очи с вратаря Тер Стеген, но стража на Барселона спаси удара му. Топката обаче попадна право в краката на Карим Бензема, който се намираше на правилното място в правилното време и прати топката във вратата на гостите - 1:0.

Барселона не съумява да изнесе топката, чак в 23-та минута дадоха някакъв отговор на играта на "белите" и полученото попадение. Рафиня опита опасно центриране, а топката тупна около далечната греда, но там нямаше футболист на гостите. Барселона пое контрол над топката, а като че ли Реал Мадрид се прибра по-дълбоко в половината си.

Пред Левандовски се откри изключително добра възможност да реализира в 25-та минута, но полякът прати топката далеч над вратата, въпреки че бе само на сантиметри от голлинията. Левандовски опита да засече остро подаване на далечната греда, но не успя да намери топката добре, а тя прелетя високо над вратата. Останаха съмнения и за засада. В 27-та минута Барселона доказа, че пробуди след гола, който получи. Сержи Роберто проби добре по фланга и центрира на близка греда, където Дембеле опита да стреля с глава, но отново топката прелетя над вратата.

Голяма грешка на Ерик Гарсия даде нов шанс за Реал Мадрид. Карвахал се възползва от слабата игра в защита и намери Винисуис Жуниор в центъра на терена, а той успя да повлече няколко човека от отбраната на Барселона със себе си, а след това се обърна и подаде към Федерико Валверде, който беше абсолютно сам на границата на наказателното поле. Валверде изпрати много плътен и силен удар по земята, а Тер Стеген почти стигна до топката, но не успя да се намеси - 2:0.

Още един добър шанс за Левандовски, в 43-та минута Балде центрира топката към наказателното поле на "лос бланкос", а топката стигна до Серхио Бускетс, който успя да я подаде с глава към Левандовски. Полякът беше сериозно натиснат и не успя да отправи достатъчно добър удар към вратата на Андрий Лунин.

Изненадващо, Шави не промени нищо в състава си, при началото на второто полувреме. Много силно начало на втората част за Реал Мадрид, а Карим Бензема дори успя да се разпише отново във 51-та минута, но радостта му бе кратка, тъй като съдията и ВАР се намесиха - засада, а гол няма.

Треньорът на Барселона - Шави Ернандес, погледна към смените в 60-та минута, на терена се появиха Феран Торес, Жорди Алба и Гави, а на скамейката седнаха Рафиня, Балде и Серхио Бускетс.

В 64-та минута Бензема намери страхотно Винисуис Жуниор в наказателното поле на каталунците, Тер Стеген обаче стигна до първи топката и успя да се намеси страхотно. Останаха съмнения и за засада. И от фаул Барселона не успя да направи нещо по-интересно. Каталунците получиха шанс да изпълнят от добра позиция, а Левандовски изпрати топката в стената, а минутка по-късно Левандовски получи добър пас в наказателното поле, той финтира Милитао, а след това бе съборен от върхлитащия Дани Карвахал. Последваха сериозни претенции от тима на гостите за дузпа, но съдията не отсъди такава.

Ансу Фати не бе далеч от целта, когато в 78-та минута опита късмета си от границата на наказателното, но топката мина покрай гредата. 

Блестящ Ансу Фати проби по фланга и навлезе в наказателното поле на "белите". Той подаде остро в наказателното, където Левандовски пропусна топката, но тя стигна до Феран Торес на далечната греда, а той изпрати кълбото в мрежата на опразнената врата в 83-та минута.

Каталунците се разиграха, а в 87-та минута имаха още един невероятен шанс за отбелязване на гол. След центриране и разбъркване в наказателното поле на Реал Мадрид, Ансу Фати плонжира, за да стигне до топката с глава. Ударът му обаче тупна няколко пъти и излезе покрай гредата, Лунин не успя да стигне до нея, но късметът спаси домакините.

В 89-та минута Реал Мадрид създаде страхотна контраатака, а Родриго бе съборен в наказателното поле на каталунците, но ВАР и съдията първоначално не се намесиха. Секунди след това обаче, Хосе Мария Санчес даде сигнал играта да бъде спряна. Главният съдия сам отиде да разгледа ситуацията и отсъди дузпа. Именно Родриго застана зад топката и стреля от бялата точка. Последва страхотен изстрел, никакъв шанс за тер Стеген и 3:1.

FT | РЕАЛ МАДРИД – БАРСЕЛОНА 3:1

1:0 Карим Бензема 12'

2:0 Федерико Валверде 35'

2:1 Феран Торес 83'

3:1 Родриго 90+1'

Реал Мадрид Барселона

източник: SofaScore

Ла Лига, 9-и кръг

Състави на двата отбора:

РЕАЛ МАДРИД (4-3-3): 13. Андрий Лунин, 23. Ферлан Менди, 4. Дейвид Алаба, 3. Едер Милитао, 2. Даниел Карвахал, 8. Тони Кроос, 18. Орелиен Чуамени, 10. Лука Модрич, 20. Винисиус Жуниор , 9. Карим Бензема, 15. Федерико Валверде

Старши треньор: Карло Анчелоти

БАРСЕЛОНА (4-3-3):  1. Марк-Андре тер Стеген, 28. Алехандро Балде, 24. Ерик Гарсия, 21. Френки де Йонг, 23. Жул Кунде, 8. Педри, 5. Серхио Бускетс, 20. С. Роберто, 22. Рафиня, 9. Роберт Левандовски, 7. Усман Дембеле

Старши треньор: Шави Ернандес


Главен съдия: Хосе Мария Санчес Мартинес, Испания

Стадион: „Сантиаго Бернабеу“, Мадрид, Испания