Барселона спечели с минималното 1:0 домакинството си на Селта. Единственото попадение за каталунците вкара Педри в 17-ата минута.

С победата воденият от Шави тим се изравнява по точки с шампиона Реал Мадрид. Двата испански гранда имат по 22 и са начело на таблицата в Ла Лига. Селта пък води втората половина от класирането със своята 11-а позиция и 10 събрани пункта.

Gulliver/GettyImages
28 снимки


Барселона започна със създаването на поления още в 7-ата минута, когато Феран Торес пропусна да засече чудесно подаване отляво. В 10-ата пък Рафиня шутира много опасно от далечно разстояние, но вратарят Маркесин успя да спаси трудно.

В 13-тата аржентинският страж на Селта отново се намеси решаващо, избивайки изстрел на Феран.

Натискът на Барса се материализира в 17-ата минута, когато Педри беше точен за 1:0. Тогава испанският техничар се възползва от избита от защитник на Селта топка след центриране на Гави отляво.

"Блаугранас" продължиха уверено в същия дух и в 23-ата Жорди Алба излезе на позиция, но не уцели вратата.

На вратаря на Барса Марк-Андре тер Стеген му се наложи да се намесва чак в 31-вата, когато футболист на Селта беше в близост до топката в наказателното и германецът изрита мощно напред.

Изненадващо втората част започна с натиск на галисийцит, като в 47-ата минута Оскар Родригес беше изведен сам срещу Тер Стеген, но не успя да нанесе хубав удар и прати топката в аут.

В 70-ата минута Ларсен прати топката в мрежата, след като просто бутна топката с глава от около метър разстояние след намеса на Тер Стеген. Преди това Галан проби много добре през каталунската отбрана и стреля, което съответно наложи намесата на германеца.

Барселона Селта

източник: Sofascore.com

В последната минута от редовното време Тер Стеген и бранител на Барса предотвратиха сигурен гол при два опита на играчи на галисийци за изравняване на резултата отблизо.

Само няколко минути по-късно Селта имаше нов страхотен шанс да избегне поражението след канонада от удари по посока вратата на германеца. Впоследствие се оказа, че в хода на офанзивата е имало и играч в нередовна позиция.

Перес също можеше да изравни дълбоко в добавеното време, но само добрия рефлекс на Тер Стеген запази резултата. И в този случай обаче бе маркирана засада по-късно.


FT / Барселона - Селта 1:0

1:0 Педри 17`

Барселона: Марк Андре Тер Стеген, Алехандро Балде, Жерар Пике, Маркос Алонсо, Жорди Алба, Гави, Серхио Бускетс, Педри, Рафиня, Роберт Левандовски, Феран Торес

Наставник: Шави

Селта: Агустин Маркезин, Уго Мало, Унай Нунес, Джоузеф Айдо, Хави Галан, Габриел Вега, Франко Черви, Фран Белтран, Оскар Родригес, Яго Аспас, Йорген Ларсен

Наставник: Ариел Броги