Барселона победи Атлетико Мадрид с 1:0 в мач от 30-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение бе дело на Феран Торес в самия край на първото полувреме.

Каталунците отново възстановиха преднината си на върха в испанския шампионат на 11 точки. "Дюшекчиите" пък заемат третото място. 


Gulliver/GettyImages
30 снимки

Само след 40 секунди игра, Антоан Гризман опита изстрел от границата на наказателното поле на каталунците. Топката срещна напречната греда, след което не влезе във вратата на Тер Стеген.

След това Барселона успя да поеме контрола над топката и започна да търси път към вратата на "дюшекчиите". В 17-ата минута Роберт Левандовски проби в пеналтерията на мадричани. Той си бутна топката на два пъти и си освободи коридор за изстрел. В последния момент обаче шутът му бе блокиран, а след това Феран Торес не успя да стигне до топката, за да я добави в мрежата на Ян Облак. 

В 20-ата минута Анхел Корея изпрати точен удар към вратата на каталунците, с който Тер Стеген се справи с лекота. Четири минути след това пък Барса атакува опасно. Феран Торес бе извден отляво и опита да намери свободния Рафиня на далчената греда, но Облак излезе напред и улови. 

Атлетико Мадрид стигна до чисто голово положение в 35-ата минута, когато Караско проби в наказателното поле, но бе спрян, а топката все пак се озова в Антоан Гризман. Французинът нанесе директен изстрел, който обаче бе отразен от Тер Стеген след страхотната реакция на стража. 

Феран Торес откри резултата в последните секунди на редовното време на първата част. До гола се стигна след добър пробив на Рафиня отдясно, който намери Феран Торес. Той навлезе в наказателното поле и изпрати прецизен удар по земя, който намери мрежата на Облак за 1:0.

Второто полувреме започна с добра възможност за каталунците. Роберт Левандовски нанесе изстрел от трудна позиция, който се озова в ръцете на Ян Облак. В 56-ата минута пък Рафиня шутира извън наказателното поле на "дюшекчиите", но го направи разочароващо и топката прелетя далеч от вратата. 

В 62-ата минута Барселона пропиля страхотен шанс за втори гол. Гави бе с топка в крака в наказателното поле на Атлетико Мадрид, но последвалият му удар мина встрани от десния страничен стълб. Секудни след това гостите контраатакуваха и Караско на свой ред стреля, но шутът му не бе точен. 

Десет минути след това отново Гави не успя да изпрати топката в мрежата, след като получи добър пас във вътрешността на пеналтерията. Мигове след това Рафиня получи силен пас на далечната греда, а той нямаше време за реакция. Топката се отби от крака на бразилеца, но не влезе в опразнената врата на "дюшекчиите".

В 76-ата минута Роберт Левандовски и Рафиня останаха на чиста позиция срещу Ян Облак. Топката беше в краката на поляка и вместо той да подаде на свободния си съотборник, опита сам да завърши от сериозна дистанция, пращайки топката встрани от вратата. Рафиня видимо не остана доволен.

Две минути преди края на редовното време Регилон намери Мората в наказателното на каталунците, а нападателят се извиси над всички и стреля с глава, но встрани от целта. 

FT / Барселона - Атлетико Мадрид 1:0

1:0 Феран Торес 45'

Съставите на двата отбора:

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Кунде, Араухо, Алонсо, Балде, Бускетс, Де Йонг, Гави, Рафиня, Феран, Левандовски 

Старши треньор: Шави Ернандес

АТЛЕТИКО МАДРИД: Облак, Хименес, Савич, Ермосо, Молина, Витсел, Де Пол, Льомар, Караско, Корея, Гризман

Старши треньор: Диего Симеоне